Korábbi Hírek

Egy nyilvános telefonfülkéből tárcsázta egy férfi a rendőrség segélyhívó vonalát 2022. június 7-én este 8 óra körül, és azt állította, hogy bombát helyezett el az Etele Plázában, ami negyedóra múlva robbanni fog - írja a rendőrség. A bejelentés után a bevásárlóközpontot kiürítették, de szerencsére robbanóanyagot nem találtak.

Július elsejétől, szombattól fizetőssé vált a kelenföldi és az őrmezei P+R parkoló. Mostantól a nap 24 órájában csak díjfizetés ellenében lehet várakozni. Reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – pedig óránként 105 forintért lehet parkolni az M1-es, M7-es közös, bevezető szakasza melletti...

A XI. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint, közel tízezer szavazat érkezett be a 36 döntős javaslatra, Újbuda első közösségi költségvetésének keretében. A szavazatok összesítése után kialakult a sorrend, kiderült, mely ötletek valósulhatnak meg a következő évben.

Július 14-én, csütörtökön 19 órától várják az érdeklődőket a Sas-hegyi természetvédelmi területen egy könnyed túrára. A tanösvényt végigjárva megismerhetik az érdeklődők az egyedülálló Natura 2000 terület különböző fajait, mint például a magyar gurgolya vagy az István király szegfű. Napnyugta után a város fényeit csodálhatják meg a séta résztvevői....

Egy évtizednyi kihagyás után tér vissza Budapestre a Red Bull Röpnap, ahol ötletes mérnökök és vakmerő pilóták próbálnak a saját maguk által épített szerkezetekkel repülni.

Új kerékpáros útvonalak jöhetnek létre a XI. kerületben; a kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás már megjelent - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Május 6-án a Budapest-Visegrád etappal kezdődik a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny. A nemzetközi országúti kerékpársport második legjelentősebb versenyének ún. lassú rajtja a Hősök terén lesz, míg az éles verseny Albertfalváról indul - olvasható Erhardt Attila önkormányzati képviselő bejegyzésében.

Szerda délelőtt a Kelenföldi Erőmű előtti zebrán haladt át egy édesanya a gyermekével, amikor a Hengermalom út felől a belső sávban érkező Toyota Aygo típusú személygépkocsi mindkettőjüket elgázolta.

Adománygyűjtésbe kezd Újbuda Önkormányzata, hogy így segítsen az orosz-ukrán háború elől menekülőkön. A kerület honlapján közzétett felhívás szerint, adomány gyűjtőpontokat hoznak létre, ahol bárki leadhatja azokat az adományokat, melyekre jelenleg a legnagyobb szükség van. Azt kéri az önkormányzat, hogy az alábbi listában felsoroltakon kívül most...

Arról lehetett olvasni az elmúlt hetekben, hogy startvonalhoz érkezett a Gellért-hegyi sikló kivitelezése. A hírek szerint a beruházás megkapta az építési engedélyt, így a terület birtokba vételét követően megkezdődhettek volna a tereprendezési munkálatok és a régészeti feltárások, azt követően pedig a tényleges kivitelezés, melyre a tervek szerint...

Tűz ütött ki a Tétényi úti Szent Imre kórházban vasárnap reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel 50 négyzetméteren, de a tűz összesen 100 négyzetmétert érintett.

Csütörtökön napközben Gazdagrét több pontján is vaddisznókkal találkozhattak az arra járók. A városba tévedt disznókról videó is készült:

A világ legmenőbb környékeiről készített listát a brit Time Out magazin. 27 000 városlakót és helyi szakértőt kértek arra, hogy rangsorolják a legjobb helyeket a világon - ételek, szórakozás, kultúra és közösség szempontjából. A győztes Koppenhága Nørrebro negyede lett, de nem kell szégyenkeznie Budapestnek sem, hiszen a XI. kerület a listán az...

Szerda délután három autó ütközött a Balatoni úton. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset délután fél kettő után történt a Panoráma-kanyarnál. A balesetben több ember megsérült, őket kórházba szállították.

Az idei Budapesti Őszi Fesztivál keretében sokféle kilátás nyílik a Bartók Béla úton és környékén. 100 éves házak történetei, kortárs installációk, készségfejlesztő játékok és városi séták várják a helyieket és az érdeklődőket.

Eddig tisztázatlan körülmények között villamossal ütközött egy autó a Karinthy Frigyes út és az Irinyi József utca kereszteződésében szerda hajnalban. Akkora erővel csapódott a Ford Focus a 6-os villamosnak, hogy a Combino kisiklott.

Újbuda ad otthont a 21. ARC közérzeti kiállításnak. Az idei lesz a második alkalom, hogy a XI. kerületben kerül megrendezésre az esemény. Az ez évi plakátkiállítás az "Életjel" elnevezést kapta.

Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Újbuda Jazz Fesztivált. Az eseménynek az A38 Hajó, illetve a Fonó Budai Zeneház ad majd otthont. A szeptember 21. és október 2. között megrendezésre kerülő fesztiválon helyet kapnak akusztikus, jazz- és elektronikus koncertek, lemezbemutatók, valamint zenei-irodalmi estek is.

Kigyulladt szombat délután a Bárfai utca 36. számú társasház egyik 6. emeleti lakása. Az épületből felszálló hatalmas füstöt több kilométer távolságból is látni lehetett.

Lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a Fehérvári út - Bocskai út - Bartók Béla út - Hamzsabégi út által határolt területen - olvasható Kreitler-Sas Máté önkormányzati képviselő közösségi oldalán. Emellett a bejegyzésből az is kiderül, hogy várhatóan 1-2 hónapon belül elkezdődik az Október huszonharmadika utca felújítása.