Korábbi Hírek

Lakó-pihenő övezetet alakít ki az önkormányzat a Fehérvári út - Bocskai út - Bartók Béla út - Hamzsabégi út által határolt területen - olvasható Kreitler-Sas Máté önkormányzati képviselő közösségi oldalán. Emellett a bejegyzésből az is kiderül, hogy várhatóan 1-2 hónapon belül elkezdődik az Október huszonharmadika utca felújítása.

Pályázatot írt ki a Fővárosi Önkormányzat, illetve a XI. kerületi Önkormányzat a tulajdonukban lévő Kelenföldi Városközpont értékesítésére.

Közzétették a Hamzsabégi sétányt is érintő vágánybővítési projekt közbeszerzési kiírásának nyertesét - írja a 24.hu. A lap szerint a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd nettó 337 milliárd 904 millió forintos ajánlatával vitte el a megbízást.

Vasárnap reggel a XI. kerület több pontján is felbukkant egy városba tévedt vaddisznó. Az állat észleléséről több beszámoló is olvasható a kerületi facebook csoportokban. Ezt írja az egyik szemtanú :

A SHO BEACH üzemeltetője közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint mostantól a jövő szezon kezdetéig ingyenes a belépés a Lágymányosi-öbölben működő strand területére. Emellett bejelentették, hogy a strand neve ezentúl: SHO BEACH BudaPart élményközpont és gasztro-kert.

A Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért (POPÉK) Egyesület szervezésében szombat délután élőláncot tartottak a Hamzsabégi sétányon. A piknikkel egybekötött eseménnyel tiltakozásukat szerették volna kifejezni a Kelenföld-Ferencváros közötti vágánybővítés negatív hatásai ellen.

Személyautóval ütközött péntek délután az 1-es villamos a Tétényi út és az Etele út kereszteződésében. A becsapódás ereje akkora volt, hogy a villamos kisiklott a sínpályáról.

Bornemissza Zöld Piknik néven szervez szeptember 4-re közösségi eseményt a KörTér - ökoközösség (Környezettudatosak Tere Újbudán). A környezetvédelem tematikája köré szerveződő piknik 14 órakor kezdődik és 19 óráig tart.

Még júniusban mi is beszámoltunk róla, hogy minden előzmény nélkül autókra dőlt egy hatalmas platánfa a Móricz Zsigmond körtéren. Ráadásul nem viharban történt a baleset, hanem napos, szélcsendes időben. Ezután döntött úgy a Fővárosi Önkormányzat kertészeti cége, a Főkert, hogy megvizsgálják az összes Bartók Béla úti fa egészségügyi állapotát.

Várhatóan szeptember 17-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt Budapest legújabb bevásárló- és szórakoztató központja.

Évtizedek óta a XI. kerület ad otthont az Országos Vérellátó Szolgálat Központjának. A Diószegi út és a Daróczi utca sarkán lévő épületből biztosítják országosan a vérellátás megtervezését és megszervezését, illetve innen oldják meg a főváros és 6 közép-magyarországi megye vérrel és vérkészítményekkel való ellátását.

A használt társasházi téglalakások átlagos négyzetméterára Újbudán nőtt a legnagyobb mértékben a fővárosi kerületek közül 2020 I. félévhez viszonyítva. Az emelkedés több mint 18 százalékos - írja a Haszon az Otthon Centrum adatai alapján.

Élőláncot szervez augusztus utolsó hétvégéjére a Polgárok a Pályán az Élhető Környezetért (POPÉK) Egyesület. A Hamzsabégi sétányon tartott eseménnyel tiltakozásukat szeretnék kifejezni a Kelenföld-Ferencváros közötti vágánybővítés negatív hatásai ellen. Mint írják:

Idén szeptember 7. és 20. között lesz lomtalanítás Újbudán. Az FKF oldalán közzétett információk szerint a kerületet 11 különböző körzetre osztották, és körzetek szerint más-más időpontokban lehet majd a hulladékot kihelyezni. Az alábbi térképen látható, hogy melyik körzethez pontosan melyik időpont tartozik:

A Diószegi úton sétálók már láthatták, hogy a napokban kordont vontak az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) egykori központja köré. A telephelyen lévő épületek bontásával elkezdődött a Buda Gardens néven ismerté vált beruházás kivitelezése. A projekt neve időközben megváltozott ParkSide Offices-re, és a korábbi 350 lakásos...

Augusztus közepén idén is megfigyelhetjük a Szent Lőrinc könnyeinek is nevezett Perseida meteorraj érkezését. Minden évben, jellemzően augusztus közepén éjszakánként láthatóak az igen látványos hullócsillagok.

A Balatoni út és az M1-M7 autópálya bevezető szakasza között lévő OMV benzinkút kávézójába hajtott egy vélhetően ittas sofőr. A hétfő délután történt balesetben szerencsére senki sem sérült meg, azonban a gépjárművet vezető nőt ittasság gyanúja miatt a kerületi rendőrök előállították. A beleset pontos körülményeit még vizsgálják.

A Magyar Narancs értesülései szerint már csak néhány éve maradt hátra az egykori Kertészti Egyetem Villányi úti bázisának a Gellérthegy lábánál. A gödöllői Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemhez (MATE) csatolt Budai Campusra bezárás vár és az ingatlant értékesíthetik. A lap információi szerint a Campus illetékeseihez az utóbbi hetekben olyan...

Változik a Fehérvári úti villamosok közlekedése szombattól Újbuda-központnál: a járatok augusztus 22-ig a vágányok felújítása miatt nem haladnak át a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében.

Közönségkedvenc filmeket vetítenek július 29. és augusztus 21. között a Duna-parton létrehozott szabadtéri moziban. Az este 9-kor kezdődő filmvetítésekre ingyenes a belépés, és védettségi igazolvány sem szükséges - olvasható a Funzine oldalán.

A Lágymányosi-öbölben nemrég megnyitott strand üzemeltetője a közösségi oldalán jelentette be, hogy ezen a héten vasárnapig ingyenesen használható az egyébként fizetős Duna-parti strand. Normál esetben a belépő hétköznaponként 3200 ft., hétvégenként 4000 ft. lenne.

A Főpolgármesteri Hivatal július 31-ig meghosszabbította a főváros részvételi költségvetéséről szóló szavazást, így ezen a héten még azoknak is van lehetőségük újbudai fejlesztésekre szavazni, akik idáig még nem tették ezt meg. A részvételi költségvetés lényege, hogy bármelyik budapesti lakos szavazhat arról, hogy mire fordítson forrásokat a...