Újra megnyitott a Kelenvölgyi posta

2023.08.05

A Bazsalikom utcában található Kelenvölgyi postát energiatakarékosságra hivatkozva tavaly ősszel bezárta az állami tulajdonú Magyar Posta Zrt. A környéken élők nem fogadták örömmel a döntést, olyannyira, hogy Bába Szilvia önkormányzati képviselő még petíciót is indított hogy elérje a posta újranyitását. Azonban a több mint 300 összegyűjtött aláírás ellenére a posta zárva maradt. A probléma megoldására egészen mostanáig kellett várni. Újbuda Önkormányzata csütörtökön közleményben tudatta, hogy a Magyar Postával Zrt.-vel történt megegyezés eredményeképp az önkormányzat átvállalja a posta finanszírozását és üzemeltetését, így a kelenvölgyiek augusztus 3-tól ismét használhatják a postát. 

Alább változtatás nélkül olvasható a közlemény:

"A Magyar Posta Zrt. egyoldalú döntése miatt tavaly bezárt a Bazsalikom utcai kisposta. A változás nehéz helyzetbe hozta az itt élőket, akiknek így Őrmezőn váltak csak elérhetővé a postai szolgáltatások. A városrészt főként idősek lakják, számukra különösen megterhelő a hosszadalmas utazás, a sok gyaloglás, sorban állás. A döntés miatt az őrmezői postahivatal forgalma is megnőtt, gyakorivá váltak a hosszú sorok.

Mindezek miatt Újbuda vezetése úgy döntött, hogy tárgyalásokba kezd a Magyar Postával a Kelenvölgyi postahivatal újranyitásáról. Az egyeztetések sikerrel jártak, így a Bazsalikom utcában augusztus 3-tól Újbuda Önkormányzatának egyik cége üzemelteti majd a postahivatalt, az ehhez szükséges forrásokat az önkormányzat biztosítja.
Az újranyitott hivatalban belföldi és külföldi levelek és csomagok feladására, csekkbefizetésre, postahelyi kézbesítésre lesz lehetőség, illetve postai cikkeket is lehet majd vásárolni.
Dr. László Imre Újbuda polgármestere a megnyitáskor arról beszélt, hogy a közösségi szolgálatok rendszere akkor működik jól, ha a szolgáltatások bárki számára elérhetőek. Újbuda Önkormányzata az itt élők életminőségének javításáért dolgozik, amelyet nagyban ront, ha közfeladatot ellátó intézményeket zárnak be. A polgármester beszélt arról is, hogy a rövid sétával elérhető kisposták könnyebbséget jelentenek az idősek számára, akik itt személyes segítséget kaphatnak az ügyintézésében, szemben a nagy forgalmú postahivatalokkal."

A megnyitóról egy videót is közzétettek: