Korábbi Hírek

A XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 39 éves férfit, aki 2023. október 1-én éjjel a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, azonban a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök tetten érték és elfogták. A bíróság a vádlottat 4 év 6 hónap...

Kisebb tűz ütött ki az Etele Pláza egyik irodahelyiségében szombat délelőtt. A tűzeset miatt egy ember kórházba került. A lángokat sikeresen eloltották.

Közlekedési fejlesztések valósulnak meg idén a XI. kerületben, amelyeknek köszönhetően javulnak a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételei, olvasható a BKK honlapján. A kivitelezés elindult, és előreláthatólag még az ősszel be is fejeződik.

Mások mellett a dán Svaneborg Kardyb, a német Martin Kohlstedt, a Gyémánt Bálint trió és a Dresch Quartet is koncertet ad az idei Újbuda Jazz Fesztiválon szeptember 21-től 24-ig a Fonóban és az A38 hajón.

Az enbudapestem.hu arról számolt be, hogy újabb "Puszi és menj!" táblát adtak át Újbudán, most a Gellérthegy lábánál található Köbölkúti utcai általános iskolánál. A lap felidézte, hogy ehhez hasonló tábla először Angyalföldön jelent meg, ahol annyira bevált, hogy több kerületben is elkezdték alkalmazni, sőt több vidéki város is átvette.

Több alakulat és katonai szervezet részvételével, látványos programokban gazdag családi és nyílt napot rendez az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szeptember 09-én, szombaton.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy a Barackmag utcában leomlott a járda egy építkezés miatt. Az utca süllyedése azóta sem állt meg, és mostanra már odáig romlott a helyzet, hogy a gázművek balesetmegelőzési célból lekötötte a környék utcáit a gázszolgáltatásról, mivel félő, hogy az út leomlása esetén magával rántaná a gázcsövet is. A szolgáltató...

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint vasárnap éjszaka érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Rimaszombati úton egy sérült embert találtak a járdán. A 33 éves férfit a kiérkező mentők kórházba vitték, de ott az ellátás ellenére nem tudták megmenteni az életét.

Az Etele Plázában járt az atlétikai vb miatt Budapestre látogató uralkodó, aki egyben a Monacói Atlétikai Szövetség elnöke is.

Halálra gázolt egy férfit egy személyautó vasárnap délelőtt Újbudán. A gépkocsi a Daróczi út és a Nagyszőlős utca kereszteződésében ütötte el a gyalogost, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A baleset pontos körülményeit vizsgálják – adta hírül a rendőrség.

Az elmúlt napokban összesen 3 embercsempészt fogtak a rendőrök Újbudán, egyikőjüket csak autós üldözés után tudták feltartóztatni. A menekülni próbáló 18 éves szír férfi az utolsó percben még megpróbált átmászni az autó hátsó ülésére, hogy bevándorlónak álcázza magát, de hiába, a rendőrök így is lecsaptak rá.

Az idei lesz a második év, hogy megrendezésre kerül a Bartók Feszt' elnevezésű rendezvény. Újbuda egész napos zenei és civil fesztiválja a Szent Gellért téren és a Műegyetem rakparton várja az érdeklődőket.

A Bazsalikom utcában található Kelenvölgyi postát energiatakarékosságra hivatkozva tavaly ősszel bezárta az állami tulajdonú Magyar Posta Zrt. A környéken élők nem fogadták örömmel a döntést, olyannyira, hogy Bába Szilvia önkormányzati képviselő még petíciót is indított hogy elérje a posta újranyitását. Azonban a több mint 300 összegyűjtött...

Törőcsik Mari-emlékhely létrehozására írt ki pályázatot Újbuda Önkormányzata. A köztéri alkotás a Feneketlen-tó melletti parkban állhat majd, amit szintén Törőcsik Mariról neveztek el még 2022-ben, mivel a Nemzet Színésze évekig a kerületben élt a Kökörcsin utca és a Vincellér utca sarkán található társasházban, így szoros kötődése volt a...

A bíróság házi őrizetbe helyezte, illetve nyomkövető viselését is elrendelte annak a férfinak az ügyében, aki múlt héten ütközött össze egy motorossal a Budaörsi úton, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Augusztus 31-ig összesen 29 darab balesetveszélyesnek nyilvánított fát vág ki Újbudán a Főkert. Többségében akácokat illetve berkenyéket, de van közöttük juhar, hárs, vadgesztenye, nyár, és fűz is. A kivágással érintett fák az Andor utcában, a Budaörsi úton és Hadak útján találhatóak - írja honlapján a Főkert.