Korábbi Hírek

Pár kivételtől eltekintve egész Budapest területén ingyenesen lehet parkolni január elejéig. Az első nap amikor fizetni kell: január 2., kedd.

Még 2018-ban született egy döntés az Európai Unióban, ami a tagországokat arra kötelezi, hogy 2023. december 31-től kötelezően el kell kezdeni a háztartási biohulladék szelektív gyűjtését. Az ehhez szükséges hazai szabályozás a napokban született meg, így kiderült, hogy januártól nem az egész országban, hanem csak egyes településeken vezetik be az...

Vasárnap jelent meg a hír, hogy szombat délután mellkason szúrtak egy férfit a Karinthy Frigyes út egyik lakásában. A BRFK Kommunikációs Osztályának tájékoztatása szerint: a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. december 16-án 14 óra 30 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy XI. kerületi lakásban egy férfit...

December 13. és 23. között varázslatos karácsonyi pompába öltözik Újbuda legszebb parkja. A bevásárló utcák ünnepi fényárban úszva várják a járókelőket, baráti társaságokat, családokat. A levegőben karácsonyi sütemények, forró puncs, mézeskalács illata száll majd. A lélekmelegítő kortyolgatása közben válogathatnak a különleges kézműves ajándékok...

Az Indexen nemrég megjelent egy interjú Dr. László Imrével, Újbuda polgármesterével, amiből többek között kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom választási szövetséget kötött a XI. kerületben a 2024-es önkormányzati választásra vonatkozóan. A cikk állítása szerint a megállapodás részeként Újbuda 16 egyéni választókörzetéből 6...

A Pest Vármegyei Kormányhivatal környezetvédelmi engedélyt adott a Kelenföldi pu. - Déli pu. - Széll Kálmán tér - Nyugati pu. - Rákosrendező pu. és Mexikói út között tervezett, új vasúti összekötő alagút (Duna Alagút) létesítésére - olvasható az önkormányzat honlapján.

Néhány hét leforgása alatt két válságtanácskozást is össze kellett hívni a Szent Imre kórházban a szakorvoshiány miatt. Olyan kevesen dolgoznak a nőgyógyászaton, hogy nem tudják megfelelően ellátni az ügyeletet - írja a HVG .

Az idei évben Újbuda Önkormányzata és Budapest Főváros Önkormányzata közösen kezdték meg a Feneketlen-tavi park és környezetének rövid- és hosszútávú fejlesztését.

A kormány még 2016-ban jelentette be, hogy centrumkórházat létesít Dél-Budán. Több helyszín is szóba jött, az egészségügyi szakértők például a Szent Imre Kórház fejlesztését javasolták, de a kormány végül úgy döntött, hogy a 7-es út mellett található Dobogó városrészen építik fel a szuperkórházat. Átadását eredetileg 2023-ra tervezték, később már...

Közelednek a 2024-es önkormányzati választások, ezért a Belügyminisztérium megküldte a Nemzeti Választási Irodának (NVI) a szeptember elsejei lakosságszám–adatokat. Ebből az derül ki, hogy Budapest több kerülete mellett Újbudán is jelentősen csökkent a hivatalos lakosságszám.

A XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 39 éves férfit, aki 2023. október 1-én éjjel a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, azonban a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök tetten érték és elfogták. A bíróság a vádlottat 4 év 6 hónap...

Kisebb tűz ütött ki az Etele Pláza egyik irodahelyiségében szombat délelőtt. A tűzeset miatt egy ember kórházba került. A lángokat sikeresen eloltották.

Közlekedési fejlesztések valósulnak meg idén a XI. kerületben, amelyeknek köszönhetően javulnak a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételei, olvasható a BKK honlapján. A kivitelezés elindult, és előreláthatólag még az ősszel be is fejeződik.

Mások mellett a dán Svaneborg Kardyb, a német Martin Kohlstedt, a Gyémánt Bálint trió és a Dresch Quartet is koncertet ad az idei Újbuda Jazz Fesztiválon szeptember 21-től 24-ig a Fonóban és az A38 hajón.

Az enbudapestem.hu arról számolt be, hogy újabb "Puszi és menj!" táblát adtak át Újbudán, most a Gellérthegy lábánál található Köbölkúti utcai általános iskolánál. A lap felidézte, hogy ehhez hasonló tábla először Angyalföldön jelent meg, ahol annyira bevált, hogy több kerületben is elkezdték alkalmazni, sőt több vidéki város is átvette.

Több alakulat és katonai szervezet részvételével, látványos programokban gazdag családi és nyílt napot rendez az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szeptember 09-én, szombaton.