Kezdődik a Saroktelek közpark kivitelezése

2023.10.16

Hamarosan indul a Saroktelek közpark projekt - olvasható az önkormányzat honlapján. Ezt írják az Ulászló-Kökörcsin-Zsombolyai utcák által határolt ingatlanról:

"A régi védőnői szolgálat és ÁNTSZ épület helyén tervezett egészségügyi és bölcsőde funkció kialakítása mellett maradó területen egy közparkot alakítunk ki. A kerítés nyomvonala megváltozik, beljebb kerül, így a Zsombolyai utca felől nyitott lesz. Az utca felőli fasor mellé szélesebb zöldsáv, kényelmes járda készül.

Az árnyékos részekre 2400 db cserjét és évelőt ültetünk, 1900 db növény beültetésével biodiverz növényágyás, a napos területekre gyepfelület kerül. A park kialakítása során törekszünk a természetes anyagok használatára (terméskő, fa) és a meglévő anyagok (bazalt kockakő, régi padok) újrahasznosítására. A zöldfelületek öntözéséről automata rendszer gondoskodik. A kivitelezés során ügyelünk a meglévő, egészséges fákra és további 8 db új fát ültetünk. A parkban felújított és új padok, ülőkék, egy egyedi könyves szekrény, okospad és ivókút várja a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A kivitelezés tervezett időtartama: 2023. október-november."

Korábban társasházat terveztek építeni erre a területre, azonban a környéken élők összefogtak a körzet önkormányzati képviselőjével, és megakadályozták a beépítést. Erről a 24.hu számolt be részletesen.