Leomlott a járda egy építkezés miatt a Barackmag utcában

2023.08.26
Kép: Barackmag utca - RTL
Kép: Barackmag utca - RTL

Egy hét alatt több métert süllyedt egy madárhegyi útszakasz. Az ott lakók szerint azért, mert a mellettük lévő építkezésnél nem építettek megfelelő támfalat. 

A Barackmag utcában alig egy hét alatt annyit süllyedt az út és a járda, hogy az utca felét el is kerítették emiatt. A területen apartmanszálloda épül, hamarosan át kellene adni, de alig áll valahogy az építkezés. A környékbeliek szerint az út azért csúszott meg, mert az építkezésen támfal helyett csak egy vékony betonréteggel fedtek le egy veszélyes szakaszt.

Nagy Géza, aki a megsüllyedt utcában lakik, azt mondta az RTL Híradónak, hogy mióta megindult a föld, minden este félve fekszenek le aludni. Az Újbudai Védegylet elnöke is az utcában lakik. Azt mondja, hogy csütörtökön kicsit megkönnyebbültek, mert a tűzoltóság, a rendőrség és a kormányhivatal emberei is kimentek a helyszínre. De nem tartott sokáig az örömük, mivel elmondása szerint hiába állították le az építkezést, ennek ellenére a munka másnap folytatódott, a kivitelezőt nem érdekelte a tiltás.

Most az történik, hogy egy építkezés, amit a kormányhivatal állított le, folyamatban van és továbbra is építenek – mondja Bereczky Gábor, az Újbudai Védegylet elnöke. A kormányhivatal az RTL megkeresésére azt közölte, hogy már hétfőn leállíttatták a kivitelezést. Csütörtökön egy ismételt ellenőrzésen kiderült, hogy a tiltás ellenére folyt a munka, amit a veszélyhelyzet megszüntetéséig felfüggesztettek. Azt is írták, hogy a jövőben is folyamatos hatósági ellenőrzéseket fognak végezni.

A helyszínen jelzőszalagot húzott ki a kerület két szocialista önkormányzati képviselője az építkezés egyik bejáratához. Így szerették volna felhívni a figyelmet a problémára. Azt mondják, ha nem történik változás, nem állnak meg itt. 

Több más képviselőtársammal együtt mindent meg fogunk tenni azért, hogy akár az építtetőnek, akár a teherautóinak visszavonják a behajtási engedélyüket, akár sorompóval megpróbáljuk lezárni az építkezésre vezető utakat – mondta Keller Zsolt a 11. kerület MSZP-s önkormányzati képviselője.

Az RTL Híradó kereste a kivitelezőt is, hogy mikor és mit tesznek annak érdekében, hogy ne csússzon tovább az utca, választ azonban tőlük nem kaptak. 

(via RTL)