Alternatív közmeghallgatást tartottak a Hamzsabégi sétányon

2023.08.28
Kép: POPÉK - facebook
Kép: POPÉK - facebook

Alternatív közmeghallgatást rendeztek a Hamzsabégi sétányon, mivel a kormányhivatal nem volt hajlandó személyes közmeghallgatást tartani a vágánybővítés ügyében - olvasható az önkormányzat honlapján.  

Kifejezetten káros, antidemokratikus döntésről van szó, de ha a kormányhivatal nem kíváncsi az emberek véleményére, mi fogjuk megkérdezni őket – nyilatkozta Kreitler-Sas Máté az eseményen, ahol sem a minisztérium, sem a beruházó nem jelent meg. Az önkormányzati képviselő szerint a fórum jelentőségét alátámasztja, hogy az előző engedélyek kapcsán rendezett közmeghallgatáson hatalmas volt az érdeklődés.

A beruházó V-Híd Kft. környezetvédelmi engedélyét a bíróság már kétszer hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte az Építési és Közlekedési Minisztériumot. Júniusban a kormány harmadszor is elindította az engedélyeztetést, és nemzetgazdasági szempontból kiemeltté nyilvánította a projektet.

Hiába módosították a hatástanulmányt, szerintünk továbbra is vannak benne hibák – jelentette ki Bakai-Nagy Zita alpolgármester. – Ha újból engedélyt kap a beruházás, újból perre megyünk, mert szerintünk ez az új hatástanulmány szintén nem tesz eleget a bírósági ítéletnek. A vasúti személyforgalom bővítését, fejlesztését támogatjuk, a teherforgalom növelése azonban a környéken élők szempontjából elfogadhatatlan – hangsúlyozta az alpolgármester. 

A rendezvényről az Újbuda TV is beszámolt: