Halálos motoros baleset történt a Budaörsi úton

2023.07.28

Csütörtök este a XI. kerületben összeütközött egy motorkerékpár és egy személyautó a Budaörsi úton a Zólyom köznél. Az autó sofőrje megállás nélkül továbbhajtott. A 27 éves motoros a helyszínen életét vesztette. 

Egy szemtanú több bejegyzést is közzétett a facebookon, melyekben azt írja, hogy a BAH csomópont irányából haladt a motoros Budaörs felé, amikor a Zólyom köznél lévő lámpás kereszteződésnél egy Mercedes kikanyarodott elé. Az óriási csattanással járó baleset után az autó vezetője gázt adott, és a sérült autóval elhagyta a helyszínt. 

Nem sokkal később a rendőrök megtalálták az összetört autót kb. 150 méterrel odébb a Fehérló utcában, azonban a sofőr már nem volt a helyszínen, így a rendőrök nagy erőkkel megkezdték a keresését. Eközben a sérült motoros életéért küzdöttek a helyszínen, de a fél órán át tartó újraélesztési kísérlet sajnos sikertelen maradt.

Éjfél után nem sokkal érkezett a hír, hogy elfogták a koszovói származású cserbenhagyót, aki a baleset után felgyalogolt barátnőjéhez a Sas-hegyre, majd telefonon jelentkezett a rendőrségen. 

Éjjel közleményt adott ki a rendőrség, amiből kiderült, hogy elfogása után alkoholszondát fújattak a sofőrrel, amely pozitív értéket mutatott.