Hajléktalanszállót nyitnának a Galvani úton

2023.07.25

A Máltai Szeretetszolgálat a Galvani út 44/A szám alatt tervez hajléktalanszállót nyitni, azonban erről nem egyeztettek az önkormányzattal, és a környéken lakókkal sem - olvasható Erhardt Attila momentumos alpolgármester bejegyzésében

Azt írja Erhardt, hogy az épület eddig is munkásszállóként üzemelt, vagyis nem történik rendeltetés változás, ezért kizárólag a Kormányhivatal döntésétől függ, hogy megnyithat-e a szálló ezen a helyszínen, vagyis nincs szükség az önkormányzat hozzájárulására. 

Az alpolgármester szerint, egyeztettek a Máltai Szeretetszolgálattal, akik megerősítették, hogy megvásárolták az épületet, és már csak a Kormányhivatal engedélyére várnak ahhoz, hogy megnyithassanak. Az önkormányzat azonban nem támogatja, hogy ezen a helyszínen létesüljön a hajléktalanszálló. 

Ezt írja még a momentumos politikus: 

"A lakóparkokkal jelenleg is körbevett, sűrűn lakott helyszín, ahol további csaknem 2000 új lakás építése van folyamatban a szomszédos telkeken, meggyőződésem szerint nem alkalmas egy ilyen intézmény működtetésére. Sajnálatosnak tartom, hogy a Máltai Szeretetszolgálat sem a környék lakóit, sem az önkormányzatot, sem engem, mint a körzet önkormányzati képviselőjét nem tájékoztatta előzetesen szándékairól és nem kérte ki a véleményünket ebben a kérdésben. Természetesen fontos, hogy a fővárosi hajléktalan ellátás magas színvonalon, erre alkalmas épületekben működjön, ezért a legrövidebb időn belül tárgyalunk a Máltai Szeretetszolgálattal, annak érdekében, hogy felülvizsgálják a szálló megnyitására vonatkozó döntésüket és megfelelő helyszínt találjanak a budai hajléktalan ellátás működtetéséhez."