Együttműködést kötött az önkormányzat és a Járókelő oldal

2023.07.29

A köztisztaság, a zöldfelületek, valamint az utak hatékonyabb védelme és állagmegőrzése érdekében célirányosan becsatornázott információkat, statisztikákat oszt meg az önkormányzattal a Járókelő.hu oldal - olvasható a kerület által közzétett bejegyzésben.

A Budapest egészét és huszonkét vidéki várost lefedő, országosan egyedülálló közterületi hibabejelentő oldal az állampolgároktól kapott észrevételeket továbbítja a XI. kerületnek, a jövőben pedig beszámolókkal, adatelemzésekkel segíti az önkormányzatot a még hatékonyabb és naprakészebb problémamegoldásban – erről kötött együttműködési megállapodást Újbuda és a Járókelő Közhasznú Egyesület. A lakosok így aktívabban vehetnek részt, hogy a városrészek továbbra is élhetők legyenek, az újbudaiak szeressenek itt lakni - írja az önkormányzat.

A kerület évek óta kiemelten figyeli az újbudaiak – kátyúkkal, rongálással, szemeteléssel, egyéb közterülettel kapcsolatos – bejelentéseit egyebek között az Újbuda applikációnak köszönhetően. A problémák még gyorsabb orvoslása érdekében, a megállapodásnak köszönhetően a letört szemetesek, úthibák, lekopott zebrák okozta gondok valóban ahhoz az intézményhez és szakembergárdához kerülnek, ahova kell. A megállapodást az önkormányzat részéről Hintsch György városüzemeltetésért felelős alpolgármester készítette elő - zárul a közlemény.