Civil ruhás rendőrök érték tetten a körtéri kifosztót

2023.10.13
Kép: Ügyészség - YouTube
Kép: Ügyészség - YouTube

A XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy többszörösen büntetett 39 éves férfit, aki 2023. október 1-én éjjel a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó villamoson próbált kifosztani egy alvó utast, azonban a járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök tetten érték és elfogták. A bíróság a vádlottat 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte - írja közleményében az ügyészség. 

A vádlott a Móricz Zsigmond körtéri végállomáson várakozó egyik villamoson észrevette az egyik ülésen - ittassága miatt - alvó sértettet. A vádlott odalépett az alvó férfihoz, majd benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a sértett pénztárcáját, a benne lévő pár ezer forint készpénzzel, valamint a férfi személyi okmányával együtt. A járművön tartózkodó civil ruhás rendőrök észlelték a vádlott cselekményét, így tetten érték és elfogták.

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit - aki a legutóbbi, szintén kifosztás miatt kiszabott börtönbüntetéséből alig több, mint két hónapja szabadult - gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság - mint többszörös visszaesőt - 4 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A vádlott és a védő fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős. 

A bűncselekményt rögzítette a villamos biztonsági kamerája. A felvétel elején az látható, ahogyan az elkövető a felszállás után elmegy az alvó sértett mellett, miközben felfigyel rá. Ezután látható a kifosztás, majd ahogyan a civil ruhás rendőr fut az elkövető felé.