Együttműködést kötött a DK és a Momentum Újbudán

2023.11.27

Az Indexen nemrég megjelent egy interjú Dr. László Imrével, Újbuda polgármesterével, amiből többek között kiderült, hogy a Demokratikus Koalíció és a Momentum Mozgalom választási szövetséget kötött a XI. kerületben a 2024-es önkormányzati választásra vonatkozóan. A cikk állítása szerint a megállapodás részeként Újbuda 16 egyéni választókörzetéből 6 darabot biztosít a Dk a Momentum részére.

Mivel 2019-ben is elsők között állapodott meg a DK és Momentum az önkormányzati választásokon való együttműködésről, így semmi meglepő nem lenne a mostani szövetségben, ha időközben nem változott volna a Momentum véleménye radikálisan a Demokratikus Koalícióról. 

Donáth Anna az utóbbi hetekben több interjúban is arról beszélt, hogy az ellenzék megújítására van szükség, azonban a Demokratikus Koalícióval ezt nem lehet elérni, mivel a hazugság kultúráját képviselik, és miattuk nem lehet leváltani a Fideszt. Legutóbb egyenesen odáig ment Donáth Anna, hogy kijelentette: többé nem indulnak közös listán Gyurcsány Ferenccel. 

Mindezek tükrében különösen meglepő az újbudai választási szövetség megkötése a DK és a Momentum között.