Bemutatta lágymányosi képviselőjelöltjét az LMP

2023.12.12
Kép: Varga Zsolt felszólal a Hamzsabégi sétányon - LMP facebook
Kép: Varga Zsolt felszólal a Hamzsabégi sétányon - LMP facebook

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja Varga Zsoltot indítja a 2024-es önkormányzati választáson a lágymányosi 5. választókörzetben - derül ki a párt közösségi oldalán közzétett bejegyzésből

A Szent Gellért téren tartott sajtótájékoztatóján a zöldpárt jelöltje elmondta, hogy Lágymányost és környékét kifejezetten negatívan érintik a kiemelt kormányzati beruházások, illetve szóvá tette, hogy elmaradt a fonódó villamos meghosszabbítása, egyúttal felszólította a kormányt a beruházás mielőbbi megvalósítására. Ezenkívül elmondta, hogy szükség van a városrészben további zöld fejlesztésekre is.

A lágymányosi választókörzetnek egyébként most fideszes képviselője van, Jankó István személyében, annak ellenére, hogy 2019-ben itt is győzelmet tudott aratni a 6 párti összefogás. Akkor a momentumos Orosz Annának sikerült megnyerni a körzetet, azonban őt 2022-ben országgyűlési képviselővé választották, ezért lemondott a lágymányosi választókörzet képviselői helyéről. Emiatt akkor időközi választást tartottak, ahol a momentumos Devecseri Mátyás alulmaradt a fideszes Jankó Istvánnal szemben.