Lövöldözésig fajult egy vita a BudaParton

2024.01.15
Kép: TV2 Tények
Kép: TV2 Tények

A BudaParton található Bíró László József körúton lövöldözésig fajult két társaság veszekedése – számolt be róla a Tények.

Péntek éjszaka négy férfi két luxusautóval érkezett a budaparti helyszínre, majd az autókból kiszállva ordítozni kezdtek az utcán. Az egyik lakó által készített videófelvételen hallatszik, hogy az egyik férfi egy kocsikulcs átadására szólítja fel a másikat, amit heves szóváltás követ. A férfi ekkor benyúl az autóba, és egy fegyvert vesz elő, amivel a levegőbe lő. Ezután a férfiak hamarosan távoztak a helyszínről.

Egy ott élő lakó a Tényeknek azt mondta: öt perc alatt kiérkezett tíz rendőrautó, és megvizsgálták a helyszínt. A hatóságok egy gumilövedékes fegyverből származó lövedéket találtak.

Az egyik 28 éves férfit nem sokkal később autós üldözés után elfogták a rendőrök a Lurdy Háznál, egy 25 éves társa ellen pedig körözést adtak ki. Az elfogott férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyomozók. A társaság többi tagjának beazonosítása még folyamatban van.

A Tényekben egy videót is bemutattak a lövöldözésről: