Mostantól ingyenes a Lágymányosi-öböl strandja

2021.08.31

A SHO BEACH üzemeltetője közösségi oldalán tette közzé a hírt, miszerint mostantól a jövő szezon kezdetéig ingyenes a belépés a Lágymányosi-öbölben működő strand területére. Emellett bejelentették, hogy a strand neve ezentúl: SHO BEACH BudaPart élményközpont és gasztro-kert. 

Mint írja a cég: 

"A SHO BEACH nem csupán strand és sokkal többet tud annál, mint hogy "lehet fürödni, ha jó az idő". Az önvédelmi oktatástól a jógáig, a SUPozástól a tábortüzes piknikezésig, a teqballtól az óriásjengán át a tollasozásig, vagy épp a röplabdázásig rengeteg dolgot tartogatunk Nektek, és ezek többsége (a piknik csomag, a SUP és a jóga kivételével) szintén díjmentes. Ha pedig megéhezel, vár a CHILL & GRILL bar elképesztő strandkajákkal és a CLOUD9 fagyizó fantasztikus ízeivel."

Júliusban egyszer már ingyenessé vált a strand, azonban akkor csak 1 hét erejéig volt díjtalan a belépés. Mint arról mi is beszámoltunk, akkor Orosz Anna Újbuda alpolgármestere azt követelte, hogy az év minden napján legyen ingyenes a strand, mivel állítása szerint a különböző szabályozások, illetve az önkormányzat és a BudaPart között köttetett településrendezési szerződés szerint a Duna-partot nem lehetne elzárni az emberek elől. 

Az üzemeltető mostani bejelentése - miszerint csak a jövő szezon kezdetéig ingyenes a belépés - arra utal, hogy továbbra sem sikerült megegyeznie az önkormányzatnak az üzemeltetővel a teljesen díjtalan használatról. Arról nincsenek információink, hogy a kerület vezetése tervez e jogi lépéseket az üzemeltetővel szemben, ha szerintük jogszabály- és szerződésszegően tartják lezárva a Duna partot. 

A Lágymányosi-öböl egyébként magánterület, mióta Újbuda korábbi vezetése privatizálta a területet. 

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!