Ezen a héten ingyenes a Lágymányosi-öböl strandja

2021.07.27

A Lágymányosi-öbölben nemrég megnyitott strand üzemeltetője a közösségi oldalán jelentette be, hogy ezen a héten vasárnapig ingyenesen használható az egyébként fizetős Duna-parti strand. Normál esetben a belépő hétköznaponként 3200 ft., hétvégenként 4000 ft. lenne.

A SHO BEACH névre keresztelt homokos partú strandot július elején nyitották meg, de a Duna magas vízállása miatt július 20-án már be is kellett zárni. Az árvíz azóta levonult, ezért most újra kinyitott Budapest egyetlen szabdvízi strandja. 

Újbuda városvezetése szerint nem lehetne belépőt szedni

Több kritika is érte az üzemeltetőt a magas jegyárak miatt, viszont a Lágymányosi-öböl magánterület - mióta Újbuda korábbi városvezetése privatizálta a Kopaszi-gátat és környékét - ezért a tulajdonos saját maga határozhatta meg a belépő árát.

Azonban a mai napon sajtótájékoztatót tartott Orosz Anna, Újbuda alpolgármestere, és bejelentette, hogy a fővárosi és a kerületi szabályozások alapján, illetve az önkormányzat és a Lágymányosi-öblöt fejlesztő cég között köttetett településrendezési szerződés értelmében, feltétel nélküli ingyenes hozzáférést kéne biztosítani minden ember számára az érintett Duna-parti szakaszhoz. 

Ezért Újbuda városvezetése hivatalosan is felkérte a strand üzemeltetőjét, hogy hosszú távon is tegye ingyenesen elérhetővé a strand területét, mivel álláspontjuk szerint a Duna közkincs és nem szabad korlátozni az emberek hozzáférését a folyóhoz.  

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!