Kiderült mi épült volna a Kelenföld Városközpont helyére

2022.01.18

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, nemrég pályázatot írtak ki a Kelenföld Városközpont értékesítésére. A komplexum tervezett eladása tiltakozást váltott ki az épületben dolgozók és a környéken élők egy részében, olyannyira, hogy petíciót indítottak, melyet több ezren alá is írtak. 

Ezek után január 14-én Dr. László Imre közleményt tett közzé, amiből kiderült, hogy az újbudai képviselő-testület következő ülésén azt a javaslatot fogja tenni, hogy nyilvánítsák eredménytelennek a Kelenföld Városközpont értékesítésére kiírt pályázatot, miután a beérkezett pályamunkák egyike sem volt összhangban a környéken élők elmúlt hónapokban megfogalmazott elvárásaival.

Tehát egyelőre lekerült a napirendről az értékesítés, azonban most közzétette az egyik pályázó, hogy milyen épületet tervezett volna építeni a Városközpont helyére, ha ő nyerte volna a pályázatot. A Gattyán & Nagy Építész Iroda bejegyzésében ez olvasható:

"A Tétényi út, Etele út, Bikás park átal határolt területre készített vázlattervünk az előírásoknak megfelelően, a helyi lakosok igényeit figyelembe véve készült. Az összesen 48.000 m2-es épületkomplexum 2 szint mélygarázzsal és 3 különböző magasságú épülettel képzeltük el. Az épületekkel határolt közösségi tér és a Bikás park között közvetlen kapcsolatot teremt. 

Az új épületekbe a meglévő funkciókat megtartva (élelmiszer üzlet, piac, bank, kifőzdék, kisebb szolgáltató üzletek, gyorsétterem, gyógyszertár), azokat új, a környék lakosságát is kiszolgálgáló funkciókat (óvoda, orvosi rendelő, edzőterem, diákszálló, könyvtár, éttermek, kávézók, iroda) terveztünk."