Petíció indult a Kelenföld Városközpont eladása miatt

2021.10.29

Szeptember elején mi is beszámoltunk róla, hogy a fővárosi illetve a kerületi önkormányzat pályázatot hirdetett a Kelenföld Városközpont eladására. 

Mint akkor írtuk: A pályázati anyagból kiderül, hogy jelenleg a telek maximális beépíthetősége 80%, míg a legnagyobb megengedett épületmagasság 30 méter. Ez azt jelenti, hogy átlagos belmagassággal számolva, építhető akár 9 emeletes ház is, melynek a maximális mérete közel 34 ezer négyzetméter lehet.

Ezek után sajtótájékoztatót tartott a főváros illetve a kerületi önkormányzat vezetése, ahol bejelentették, hogy mindössze annyi történik, hogy a rossz állapotban lévő komplexum megújul, és semmi esetre sem épülhet a helyére lakóépület:

A városvezetés bejelentése azonban nem nyugtatta meg a környéken élőket, illetve a kerületi civil szervezeteket, mivel petíció indítása mellett nyílt levelet is írtak az ügyben: 

A városközpont eladása ellen indított petíciót idáig közel 200 ember írta alá. Mivel a pályázati kiírás, illetve a városvezetés bejelentése egymásnak ellentmondó információkat tartalmaz, ezért jelenleg nehéz megmondani, hogy végül mi lesz az épületkomplexum sorsa. 

Frissítés: 

Cikkünk megjelenése után nem sokkal az alábbi közleményt tette közzé Újbuda önkormányzata: 

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!