Változik a villamosközlekedés a Fehérvári úton

2021.07.31

Változik a Fehérvári úti villamosok közlekedése szombattól Újbuda-központnál: a járatok augusztus 22-ig a vágányok felújítása miatt nem haladnak át a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében.

A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek. A 17-es villamos két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és Újbuda-központ között, illetve Újbuda-központ és a Savoya Park között jár. A 41-es villamos szintén megosztva közlekedik: a Bécsi út /Vörösvári út és Újbuda-központ, illetve Újbuda-központ és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.

A 47-es villamos rövidített útvonalon, Újbuda-központ és a Városház tér között közlekedik. Újbuda-központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtérről a belváros felé az 4-es metróval vagy a sűrűbben közlekedő 49-es villamossal lehet utazni.

A rekonstrukció miatt nem jár majd a 48-as villamos, a Savoya Park a sűrűbben közlekedő 17-es villamossal érhető el. Nem közlekedik az 56A villamos sem, az 56-os villamos pedig módosított útvonalon, Hűvösvölgy és a Csóka utca között jár. A 61-es villamos pedig meghosszabbított útvonalon, Hűvösvölgy és Újbuda-központ között közlekedik.

A munkák ideje alatt az autóval közlekedőknek csomóponti sávkorlátozásra kell számítaniuk a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, továbbá a felújítás ideje alatt az Október huszonharmadika utcáról nem lehet balra kanyarodni a Fehérvári útra - tudatta a BKK.

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!