Újbudát beválasztották a világ legmenőbb helyei közé

2021.10.08

A világ legmenőbb környékeiről készített listát a brit Time Out magazin. 27 000 városlakót és helyi szakértőt kértek arra, hogy rangsorolják a legjobb helyeket a világon - ételek, szórakozás, kultúra és közösség szempontjából. A győztes Koppenhága Nørrebro negyede lett, de nem kell szégyenkeznie Budapestnek sem, hiszen a XI. kerület a listán az előkelő hetedik helyet szerezte meg a negyvenkilencből.

A magazin értékelésében azt írja, hogy Újbuda eddig leginkább a Gellért fürdő miatt volt turistacsalogató, de széles kínálatával már a belvárosi kerületekkel vetekszik: 

"Szuper elegáns, átalakított tereket is találunk, például egy bárt egy volt buszpályaudvaron (Tranzit), egy elhagyatott szabadtéri színházat (Parkszínpad), egy koncerttermet egy használaton kívüli ukrán hajón (A38), valamint a Kopaszi-gátat homokos strandjaival és folyóparti bárjaival." 

A cikkben megemlítik még a város egyik legkedveltebb alternatív bárját, a Dürer Kertet is, ami nemrég költözött Újbudára. A Time Out szerint egy tökéletes budapesti nap egy reggelivel indul a Kelet Kávézóban, majd egy sétával folytatódik a Gellért-hegyen. A sétát a Bartók Béla úton lehet folytatni, majd érdemes ebédelni a Kopaszi-gát valamelyik hangulatos éttermében. A napot végül a Dürer Kertben érdemes zárni, ahol az evés-ivás mellett egy élő koncertet is meg lehet hallgatni.

Újbuda olyan menő környékeket előzött meg a listán, mint a berlini Neukölln, vagy a Los Angeles-i Silver Lake.

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!