Tűz volt a Szent Imre kórházban - egy ember meghalt

2022.01.23

Tűz ütött ki a Tétényi úti Szent Imre kórházban vasárnap reggel. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel 50 négyzetméteren, de a tűz összesen 100 négyzetmétert érintett.  

A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre: 18 járművel több mint 70 tűzoltó, hogy az emberek mentésében is segédkezni tudjanak, továbbá 7 mentőegység, hogy ellássák és szükség esetén máshová szállítsák az épület kiürített részeiről az udvarra vitt betegeket. Végül 56 beteget kellett kivinni az épületből. A tüzet sikerült megfékezni.

Délelőttre a rendőrség és a mentők is megerősítették, hogy egy halálos áldozata van a tűzesetnek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: egy fiatal nő súlyos égési sérülések miatt vesztette életét, két férfit és egy nőt pedig füstmérgezés gyanújával más kórház toxikológiai osztályára vittek. A szóvivő elsődleges információi szerint több beteget a kórházon belül helyeztek át más osztályokra, de négy embert a mentőknek kellett átszállítaniuk másik egészségügyi intézménybe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta: Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította. 

A Szent Imre kórház nemrég közzétett bejegyzéséből kiderül, hogy a tüzet feltételezhetően egy dohányzó beteg okozhatta: 

A Katasztrófavédelem egy videót is közzétett a mentésről: