Szeptemberben nyit az Etele Plaza

2021.08.17

Várhatóan szeptember 17-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt Budapest legújabb bevásárló- és szórakoztató központja. 

A nemsokára megnyíló komplexum a maga 55 ezer négyzetméterével az ország harmadik legnagyobb méretű plázája lesz. A háromszintes épületben összesen több mint 180 üzlet kap majd helyet. Többek között nyílik itt egy 1100 négyzetméteres SPAR, de megtalálható lesz az EMAG 400 négyzetméteres üzlete is. Más nagy divatmárkák mellett, biztosan nyit itt boltot a ZARA, a Stradivarius, a Pull & Bear, a Bershka, az Oysho, a Massimo Dutti, a Peek & Cloppenburg, és a Müller. 

Ezenkívül multiplex mozi, és számtalan étterem valamint kávézó várja majd az odalátogatókat. A plázában 1300 darab parkolóhelyet létesítettek, de 7 ezer négyzetméternyi zöldtetőt is kialakítottak. Az "okos" bevásárlóközpontnak tervezett épületről nemrég közzétettek egy kisfilmet is: 

A Futureal csoport által megvalósított beruházás értéke egyébként meghaladja a 80 milliárd forintot. Ehhez képest érdekesség, hogy a pláza építésének idejére igénybe vett közterület használati díjának 80%-os csökkentését kérték Újbuda Önkormányzatától - olvasható a Válasz Online egy korábbi írásában.

A cikkből az is kiderül, hogy a 80%-os kedvezményről döntő, de a veszélyhelyzet miatt csak véleményezési üzemmódban működő kerületi gazdasági bizottságban milyen szavazási együttállás alakult ki: a Fidesz, a DK, és az MSZP képviselői támogatták a többmilliós kedvezményt, míg a Jobbik, a Momentum és az LMP képviselői ellene szavaztak. Végül László Imre polgármester felülírta a bizottság véleményét, és a 80% helyett csak 50%-os díjkedvezményt adott a cégnek. Egyébként szintén ez a cégcsoport építi a Kelenföldi pályaudvar túloldalán található Budapest ONE irodaházat is. 

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!