Sikeres volt Újbuda első közösségi költségvetése

2023.06.30

A XI. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint, közel tízezer szavazat érkezett be a 36 döntős javaslatra, Újbuda első közösségi költségvetésének keretében. A szavazatok összesítése után kialakult a sorrend, kiderült, mely ötletek valósulhatnak meg a következő évben.

Ezt írja az önkormányzat: Annak érdekében, hogy az erre a célra szánt hatszor 10 millió forintos keretet felhasználhassuk, körzetenként akár több döntős projekt is elkészülhet. Ez azért is fontos, mert több körzetben szoros versenyben dőlt el, mely fejlesztések kapjanak zöld utat. A lakossági döntés nyomán új padokat, zöldfelületeket, pingpongasztalokat telepítünk a kerületbe, kutyafuttatót fejlesztünk, és biztonságosabbá tesszük a sas-hegyi lakó- pihenő övezetek közlekedését. A nyertes pályázatokkal kapcsolatban hamarosan kezdetét veszi a munka, a szakértők megkezdik a kivitelezéssel járó adminisztratív és operatív tevékenységeket. Nemsokára együtt örülhetünk a kerület lakóinak elképzelései alapján létrejött fejlesztéseknek! Köszönjük a résztvevőknek, hogy közös ügyeinkben segítették a közös döntést! 

Ide kattintva, az önkormányzat oldalán meg lehet nézni, hogy milyen ötletekre lehetett szavazni, és melyek kapták a legtöbb voksot.