Szúnyogirtás lesz Újbudán

2021.07.22

Július 27-én, kedden az esti órákban kémiai szúnyoggyérítést tartanak Újbudán - írja honlapján az önkormányzat. A lakosság részére az alábbi óvintézkedéseket javasolják:

"A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad."

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, illetve a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként azt javasolják az ingatlantulajdonosoknak, hogy szüntessék meg, takarják le, vagy rendszeresen ürítsék a ház körüli pangó vízgyűjtőket.

Hogy mi a különbség a kémiai és a biológiai irtás között, illetve további információ a szúnyoggyérítésről a katasztrófavédelem oldalán olvasható

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!