Fizetőssé vált a kelenföldi és az őrmezei P+R parkoló

2023.07.02

Július elsejétől, szombattól fizetőssé vált a kelenföldi és az őrmezei P+R parkoló. Mostantól a nap 24 órájában csak díjfizetés ellenében lehet várakozni. Reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – pedig óránként 105 forintért lehet parkolni az M1-es, M7-es közös, bevezető szakasza melletti  őrmezei, illetve az Etele téren lévő kelenföldi P+R parkolókban. Heti illetve havi bérlet váltására is van lehetőség. Fontos, hogy nem csak hétköznap, hanem hétvégén és ünnepnapokon is fizetni kell. Cserébe biztonsági kamerarendszer működik majd a parkolóban. - olvasható a Budapest Közút oldalán

A majdnem 1500 autónak helyet adó Őrmező P1, P2 valamint az Etele tér P1, P2 névre keresztelt parkolókat az M4-es metró beruházás keretében alakították ki. A projektet az Európai Unió támogatta, melynek feltétele az volt, hogy a parkolók öt éven át térítésmentesen üzemeljenek.

A Budapest Közút oldalán arról írnak, hogy a díjfizetés bevezetésével ezen parkolók teljes egészében P+R funkciót tudnak majd betölteni, és megszűnhet a hosszútávú, nem P+R jellegű parkolás jelensége, és könnyebb lesz parkolóhelyhez jutni.