Felújítás kezdődik a Nyéki Imre Uszodában

2023.07.16

A teljes légtechnikai rendszer és a belső medencék vízgépészeti rendszerének megújítása miatt augusztus 1-től bezár a Kondorosi úti uszoda belső 33 méteres medencéje, de a külső medencéket továbbra is élvezhetik a látogatók.

Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. és a Nyéki Imre Uszoda vezetősége közleményt adott ki, amiben ezt írják:

 "A sportolók és az uszoda látogatói régóta tapasztalhatják, hogy a 35 éve működő Nyéki Imre Uszoda légtechnikai és vízgépészeti rendszerének felújítása elodázhatatlanná vált. Most végre eljött az ideje a megújulásnak és sikerült forrást is előteremteni ehhez: egy több mint félmilliárdos beruházás keretében az uszoda teljes légtechnikai rendszere és a belső medencék vízgépészete is felújításra kerül augusztustól. A beruházás azonban nem csak pénzbe, de időbe is kerül, és lehetetlen bizonyos működési korlátozások nélkül megvalósítani.

Mindezek miatt 2023. augusztus 1-től a Nyéki Imre Uszoda belső nagymedencéje és tanmedencéje ideiglenesen lezárásra kerül. A nagymedencével kapcsolatos munkálatok előreláthatólag 2023 decemberéig zajlanak majd terveink szerint, a tanmedence viszont várhatóan szeptember közepétől újra üzemelhet, így a kötelező és szervezett úszásoktatások itt működni tudnak majd.

Fontos azonban kiemelni, hogy a strandszezon zavartalan lebonyolítását igyekszik az uszoda vezetősége biztosítani. A külső részeken terveink szerint 2023. augusztus 1-től más bejáraton, az öltözők használatának megtartásával vehetik igénybe vendégeink a medencéket.

A felújítási munkálatok befejezéséig a Nyéki Imre Uszoda vezetősége új, mérsékelt árú napi belépőt vezet be: augusztus 1-től - a belső tér bezárásával egyidőben - a strandbelépő árát 3450 forintról 2400 forintra mérsékelődik.

A strandszezon végeztével pedig a külső 33 méteres medencében, annak sátorfedése után, az Érem utcai bejárat megnyitásával reggel 6:00-tól 8:00-ig, illetve 12:30-tól 14:30-ig szeretnénk idősávokat biztosítani a nagyközönség, a szabadidősportolók, az egészségük megőrzése érdekében úszók számára is, a vízilabdasport-utánpótlás edzései mellett.

Újbudai lakcímkártyával INGYENESEN lehet ezt a lehetőséget igénybe venni, míg a kerületen kívüliek egy kétórás úszójeggyel (2400 forint ellenében) léphetnek be ezekben az idősávokban.

A megváltott és érvényes bérleteket a felújítás időtartamával arányosan meghosszabbodik!

Emellett szeretnénk ugyancsak kiemelni, hogy a Nyéki Imre Uszoda régóta várt megújulásának ideje alatt, szeptembertől, az ugyancsak az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban (1112 Kánai út 2.) hosszított nyitvatartással várjuk az úszni vágyókat, ezzel is lehetőséget biztosítva minden kerületi lakosnak a rendszeres vízisportolásra.

A Nyéki Imre Uszodában zajló munkálatok ideje alatt vendégeink szíves türelmét kérjük, bízva abban, hogy a hosszú évek óta várt megújulás után a legmagasabb minőségű kiszolgálást, körülményeket és sportolási lehetőséget tudjuk majd biztosítani a látogatók számára."