Emléktáblát avattak az Újbudán meggyilkolt rendőr tiszteletére

2023.07.13
Kép: police.hu
Kép: police.hu

Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében. 

A BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányságának körzeti megbízottja 10 éven át szolgálta hazáját a rendőrségnél, halálát követően Magyarország belügyminisztere Baumann Péter főtörzsőrmestert hősi halottá nyilvánította és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá. Az emléktáblát Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy egykori szolgálati helyén, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság épületében avatták fel. 

dr. Terdik Tamásnak, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjének megemlékezése után, Pallagi Andrea ökomenikus lelkész-rendőr beszélt – egyebek között – Baumann Péter elhivatottságáról. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Jáger István rendőr ezredes az Újbuda TV-nek elmondta, a rendőri eskütétel során a kollégák az emberek védelmére és a bűn üldözésére teszik fel életüket. Baumann Péter közvetlen kolléganője a szolgálat közben elhunyt Péter emberi és szakmai nagyságát hangsúlyozta. 

Az eseményen részt vett a hősi halott rendőr családja illetve kollégái mellett, dr. László Imre polgármester, Barabás Richárd és Hintsch György alpolgármesterek, valamint Varga Gergő újbudai önkormányzati képviselő is - olvasható a kerület közösségi oldalán.

Az emléktábla avatásról a Budapesti Rendőr-főkapitányság is közzétett egy videót: