Elkezdődtek a volt ÉMI területén a bontási munkálatok

2021.08.07

A Diószegi úton sétálók már láthatták, hogy a napokban kordont vontak az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. (ÉMI) egykori központja köré. A telephelyen lévő épületek bontásával elkezdődött a Buda Gardens néven ismerté vált beruházás kivitelezése. A projekt neve időközben megváltozott ParkSide Offices-re, és a korábbi 350 lakásos lakópark terve is egy jelentősen visszafogottabb irodakomplexumra módosult. 

A korábbi években számtalan botrány övezte a tervezett beruházást, ezekkel a Válasz Online foglalkozott részletesebben. 

A terület sorsával kapcsolatos hosszas huzavona után, végül nemrég sikerült megegyeznie az önkormányzatnak a beruházást végző Horizont Development Kft.-vel, így zöld utat kapott a projekt.

350 lakásos lakópark helyett, végül egy jóval kisebb irodatömb épül, és a környezet rehabilitációját is vállalta a beruházó. Az önkormányzat által korábban közzétett bejegyzés szerint, a helyi civilek hatékony közreműködésével sikerült elérni a tervezett fejlesztés pozitív irányba történő változtatását. A korábbi 38 ezer négyzetméter helyett csupán 23 ezer négyzetméter építése lehetséges, illetve 20-ról 35 százalékra növekedett a minimális zöldfelület nagysága. A Gesztenyés játszótér és az irodaház közötti távolság pedig 13 méterről 23 méterre bővült. 

A Horizont Development Kft. azt írja honlapján: 

"A fejlesztési terület jelenleg egy olyan nagy arányban beépített, elavult, ipari-, raktár- és irodai zóna, amely a bontást és tömbrehabilitációt követően a jelenlegi párszáz négyzetméterhez képest több ezer négyzetméter zöldfelületet kínál majd, legalább megötszörözve azt."

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2023 III. negyedévében fogják átadni a ParkSide Offices-t, és hogy pontosan milyen lesz ha elkészül, azt a fejlesztő által közzétett videóban nézhetjük meg: 

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!