Eljárást indítottak a Kutyapárt aktivistái ellen

2021.09.02

Még augusztus elején tett közzé egy bejegyzést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt újbudai szervezete arról, hogy a Fehérvári út és a Zsombor utca sarkán lévő kopott oszlopot kreatív módon lefestették. 

Az unalmas szürke felületből óriás méretű retró sertésmájkrémet varázsoltak, azonban ez vélhetően nem nyerte el a tulajdonos Főtáv Zrt. tetszését, mivel a kidekorálás után egy héttel már át is festették egyszínű zöldre az oszlopot. 

Ezzel gondolhatnánk, hogy véget is ért a történet, a konklúzió legfeljebb annyi, hogy a Főtávnak nincs humorérzéke, és rekordgyorsasággal képesek lefesteni egy olyan oszlopot, amit előtte évekig eszükbe sem jutott. Azonban a történet ezen a ponton igen meredek fordulatot vett, ugyanis a Kutyapárt egy újabb bejegyzéséből kiderült, hogy a rendőrség büntetőeljárást indított az aktivistáik ellen, rongálás vétségének alapos gyanúja miatt. 

Külön érdekesség, hogy a rendőrségi jegyzőkönyv szerint az oszlop hirdetési felületként szolgált, amiről a hirdetéseket szerintük a Kutyapárt aktivistái távolították el. Ehhez képest ők azt állítják, hogy firkákon és többéves koszon kívül ők nem távolítottak el semmit az oszlopról. Ez utóbbi állítást látszanak igazolni az általuk korábban készített fényképek, illetve a Google Mapsen elérhető 2011-es, 2014-es, és 2021-es fotókon is az látszik, hogy az elmúlt 10 évben pont ugyanolyan szürke volt az oszlop mint a lefestés előtt, és egyik képen sem látni rajta semmilyen hirdetést. 

A legfrissebb hírekért kövesd facebook oldalunkat is!